Cerrar

es | val   

"Slow Finance": una forma d'entendre les finances que s'allunye de les presses i la velocitat

Slow Finance Renta 4 Banco
RENTA 4 BANCO

RENTA 4 BANCO

Publicado el lunes, 04 de marzo de 2019 a las 12:01

Mostrar ampliado

Consejos para practicar Slow Finance

Consejos para practicar Slow Finance

Què és Slow Finance? La tecnologia, el món de l'era digital al qual vivim, ens permet tenir accés a tot des de qualsevol dispositiu, en qualsevol moment, des de qualsevol lloc... i volem tenir-lo tot i tenir-lo ja. 


La "possibilitat" de fer alguna cosa o tenir alguna es transforma així en una "necessitat" i moltes vegades en addicció. La immediatesa, la velocitat, la rapidesa... es converteixen en valors en si mateixos, sense analitzar si realment aporten o no un major valor, una major utilitat, una major satisfacció. El mitjà es converteix en un fi en si mateix.


Front eixa edició a la velocitat han sorgit distints moviments que intenten contrarestar canvis de conducta generats en una societat que conviu amb l'era de la informació, la hiperconectivitat, la globalització i la cultura de la immediatesa.


A l'àmbit de l'alimentació, existeix el "Slow Food" que, contra el menjar ràpid de baixa qualitat i enfront de l'estandardització del gust en la gastronomia, promou la salvaguarda de les tradicions gastronòmiques regionals, amb els seus productes i mètodes tradicionals de cultiu. A l'àmbit de la tecnologia en Califorma, el moviment "Slow Tech" que es proposa fomentar un ús intel·ligent de les tecnologies, evitant alguns dels efectes perjudicials de l'ús excessiu i abusiu d'aquestes.


En definitiva, sorgeix la filosofia "slow" l'essència de la qual sorgeix una cita de Gandhi: "En la vida hi ha alguna cosa més important que incrementar la velocitat".

Aquesta filosofia ens recorda que actualment la desconnexió total del mitjà natural i el seu tempo s'escapa del nostre control, tenim molts factors que ens permeten "desconnectar", frenar per uns instants. Vivim obsessionats amb totes les coses que ocorrien al nostre voltant i no sabem parar i disfrutar del present amb responsabilitat i assossec.

En aquesta mateixa línia, tenen cabuda el concepte del "Slow Finance" o "Slow Investing", com una declinació més per la filosofia "Slow", aplicada al món de la inversió i les finances. 


El Slow Finance és una forma constructiva d'entendre les finances i la inversió, guiada per la serenitat i el bon crèdit i allunyada de les preses, de la velocitat o l'impuls. No és una idea o una recomanació d'inversió, sinó una actitud davant la voràgine d'informació dels mercats.

Per a posar en pràctica aquesta forma de fer s'han d'aplicar idees com renunciar a creure que cal fer-se ric ràpidament i acceptar treballar per a construir el nostre patrimoni durant molt del temps, planificar a mitjà i llarg termini, deixant a una banda el vertigen del curt termini i rompre amb l'addicció de la informació permanent. Hi ha una cita de Benjamin Franklin que podria inspirar aquest concepte: "Amb paciència i tranquil·litat s'aconseguix tot i alguna cosa més".


El Slow Finance no és ni millor ni pitjor, simplement és altra forma de gestionar el teu patrimoni, els teus estalvis i inversions. No és una idea o recomanació d'inversió, sinó una actitud.


VÍDEO PRESENTACIÓ DE LA FILOSOFIA "Slow Finance" Aplicada a les finances. 
https://www.youtube.com/watch?v=ReH7QMtJ1qY#action=share

4
visitas hoy 8 · visitas total 1.178

Usuario: Renta4

Empresa: RENTA 4 BANCO

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 04/03/2019 12:01

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=18235

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 10:51

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar